Δαμασκός: “Μακριά από οποιαδήποτε ξένη επέμβαση”

 

Αυτό ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ουάλιντ Μουάλεμ με τον διεθνή απεσταλμένο για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.

Ο Μπραχίμι και ο Ουάλεμ συζήτησαν για “τον τερματισμό των βιαιοτήτων (…) προκειμένου να προετοιμαστεί το κλίμα για έναν σφαιρικό συριακό διάλογο, ο οποίος είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση ο μόνος τρόπος εξόδου (από την κρίση), πέρα από οποιαδήποτε ξένη επέμβαση”, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις των περιφερειακών πλευρών που “παρακωλύουν την αποστολή του Μπραχίμι συνεχίζοντας να υποθάλπουν, να εξοπλίζουν και να εκπαιδεύουν ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες”, σημειώνει το Υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε τη συνάντηση Ουάλεμ και Μπραχίμι “εποικοδομητική” και “σοβαρή”.

 

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ σε μια μη καθορισμένη ημερομηνία, έχει προτείνει στο συριακό καθεστώς να κηρύξει εκεχειρία στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Εϊντ αλ Αντχά από τις 26 ως τις 28 Οκτωβρίου.

Χθες (19/10) Παρασκευή, μόλις έφτασε στη Δαμασκό, ο Μπραχίμι σημείωσε ότι οι συζητήσεις θα αφορούν “στην ανάγκη να μειωθούν οι βιαιότητες και αν είναι δυνατό να σταματήσουν με την ευκαιρία της Εϊντ αλ Αντχά”. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Μπραχίμι στη Συρία από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διεθνής μεσολαβητής.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ