Δε θέλει να δικαστεί στη Κύπρο ο 52χρονος “παιδόφιλος”

 Ρεπορταζ: Δημήτρης Ιωάννου- Νεκτάριος Μαρκέτος

Ο προϊστάμενος του γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Μάρκος Νικολεττής για την συγκεκριμένη συγκλονιστική υπόθεση που αποκάλυψε το 24h.com.cy δήλωσε  ότι η Κυπριακή Αστυνομία αναμένει την απόφαση των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για έκδοση του 52χρονου στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιη η έκδοση του υπόπτου στη Κύπρο και τα αδικήματα επισύρουν μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο ο 52χρονος επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 15/10 το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αποφάσισε την έκδοση του 52χρονου στη χώρα μας μόνο για τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και της παραγωγής πορνογραφικού υλικού με ανήλικα ενώ για αδικήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Κω διατάχθηκε από έδρας να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών  στη Κω για την άσκηση διώξεων και τη διενέργεια σχετικής ανάκρισης. Ο 52χρονος είχε εμπλακεί σε όμοια υπόθεση στη Κω και μετά από έρευνα  είχε προκύψει ότι απέστελλε μηνύματα σε ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12-16 ετών, στα οποία πρότεινε ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής.


Διαβάστε επίσης για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας αναφορικά με υποθέσεις ναρκωτικών που εμπλέκονται μαθητές και στρατιώτες. Ακόμα διαβάστε όλες τις εξελίξεις των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.