Δεκαήμερο Επαναπροσέγγισης ΑΚΕΛ Πάφου

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΑΚΕΛ  για την επαναπροσέγγιση αλλά και το πλήρες  πρόγραμμα του 5ου Δεκαημέρου.

Ο Μάριος Ιγνατίου Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης και Περιχώρων του ΑΚΕΛ Πάφου ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του ότι «οι προοδευτικές, φιλειρηνικές δυνάμεις και στις δύο κοινότητες που οραματίζονται μια επανενωμένη πατρίδα θα πρέπει να συνεχίσουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στον εθνικισμό – σοβινισμό που τόσα κακά επισώρευσε στον τόπο μας. Να παραμείνουν συνεπείς στις αρχές λύσης του Κυπριακού όπως αυτές είχαν από κοινού διαμορφωθεί και συμφωνηθεί και για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσαν κοινά διακηρυγμένο στόχο. Αλλά και να αποφεύγουν όπως είπε ενέργειες και δηλώσεις που δεν βοηθούν τη πάλη ενάντια στον διαχωρισμό και τη διαίρεση της πατρίδας και του λαού μας, ενισχύοντας έτσι τα αισθήματα απογοήτευσης και υπονομεύοντας την προοπτική επανένωσης».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του 5ου Δεκαημέρου επαναπροσέγγισης, η Ελένη Χατζηαντωνά Επαρχιακή Γραμματέας της ΠΟΓΟ είπε  πως συνεχίζοντας για 5η συνεχή χρονιά το Δεκαήμερο Επαναπροσέγγισης που διοργανώνουν από κοινού το ΑΚΕΛ , η ΠΟΓΟ η ΕΔΟΝ, η ΠΕΟ και η ΕΚΑ Πάφου στέλνεται το μήνυμα πως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν  να ζήσουν μαζί σε μια κοινή πατρίδα και πως τίποτα δεν  μας  χωρίζει.  

Στα πλαίσια του Δεκαημέρου  θα φιλοξενηθούν Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας πρόσθεσε  από την κατεχόμενη Αμμόχωστο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος  οι οποίοι κατάγονται από την Πάφο. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η ώρα 7.30μ.μ εκδήλωση προς τιμή των κοινών αγώνων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μεταλλωρύχων στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.

Ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Σωτήρης Φελλάς, Αναπληρωτής Γ.Γ ΠΕΟ.

 Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η ώρα 4.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί Δικοινοτική ποδοσφαιρική συνάντηση στο Γήπεδο ενορίας Μουττάλου. Ομιλητής θα είναι ο Πάμπος Στυλιανού, Πρόεδρος του ΚΟΑ.

Την  Πέμπτη  18 Οκτωβρίου η ώρα 6.30μ.μ θα γίνει Αιμοδοσία εις μνήμη Λάκη Θεοδούλου  στο οίκημα «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» Μουττάλου. Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου η ώρα 7.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί Δικοινοτικό Φεστιβάλ στο κέντρο Ελεούθκια στη Τίμη  με τη συμμετοχή Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

Επίσης την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η ώρα 7.00μ.μ θα γίνει συζήτηση με θέμα «38 χρόνια μετά – δυνατότητα συμβίωσης» στην αίθουσα του κοινοτικού συμβουλίου Μεσόγης με εισηγητές τον Στέφανο Στεφάνου, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον Νίκο Μούδουρο, μέλος Κ.Ε ΑΚΕΛ, Τουρκολόγο και το Νιαζί Κιζιλγκιουρέκ, Ακαδημαϊκό.

 

Πηγή ΚΥΠΕ