ΔΕΟΚ: “Κοινωνική ευαισθησία ενόψει Τρόικα”

 

Σε συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε χθες 17/10, το Γενικό Συμβούλιο της ΕΕΚΔΟΚΩ συζήτησε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα προτεινόμενα μέτρα της Κυβέρνησης προς την Τρόικα και πήρε αποφάσεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η συντεχνία ενόψει των εξελίξεων που προδιαγράφονται  στο μέτωπο της οικονομίας.

Η συνεδρία κατέληξε ότι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα καλούνται να υποστούν οδυνηρά μέτρα τα οποία θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο. Τα μέτρα, σύμφωνα με το ΓΣ της ΕΕΚΔΟΚΩ, αποτελούν συνέχεια των μισθολογικών παγοποιήσεων, οι οποίες επέφεραν καίριο πλήγμα σε χαμηλόμισθους και  νεοεισερχόμενους εργαζόμενους.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρεται, με την παγοποίηση των προσαυξήσεων επηρεάστηκε αρνητικά το ωρομίσθιο εργατικό προσωπικό και ευνοήθηκε το υψηλόμισθο υπαλληλικό  προσωπικό  το οποίο βρίσκεται είτε στη κορυφή είτε πλησίον της κορυφής της κλίμακας του.

Η ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων για την διάσωση της οικονομίας, αναφέρει, σημειώνοντας ότι τα μέτρα τα οποία αφορούν παγοποίηση μισθών όμως δεν πρέπει να επηρεάσουν τις χαμηλές κλίμακες και ειδικότερα τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια των προσαυξήσεων στην κλίμακα τους.

Το ΓΣ καλεί κυβέρνηση και κόμματα να καταλήξουν σε ένα πακέτο προτάσεων που να λαμβάνει υπόψη τις εξόφθαλμες στρεβλώσεις και αδικίες σε βάρος των χαμηλόμισθων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη.

Τέλος, το ΓΣ ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ απευθύνει μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας προς τους εργαζόμενους και τους καλεί σε επαγρύπνηση με στόχο την περιφρούρηση των κατακτήσεων και την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους όταν και εφόσον οι εξελίξεις το επιβάλλουν.

Πηγή ΚΥΠΕ