«Δωρεάν» οικόπεδα απαλλοτρίωσε η κυβέρνηση

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», η Αρχή Λιμένων μάλιστα, προσέφυγε δύο φορές στα Δικαστήρια κατά της κυβέρνησης, για την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και γενικότερα για περιουσία που της ανήκει.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν αποφασίστηκε η κατασκευή της μαρίνας και είχαν ξεκαθαρίσει και οι χώροι που θα παραχωρούνταν στον επενδυτή για το μεγαλεπήβολο έργο. Ανάμεσα στους χερσαίους χώρους περιλαμβάνονται και δύο τεμάχια συνολικού εμβαδού 16.000 τ.μ. τα οποία ανήκουν στην Αρχή Λιμένων, συμπληρώνει ο «Φ»

Η κυβέρνηση, όταν οι εργασίες κατασκευής της μαρίνας προχώρησαν σε τέτοιο βαθμό, όπου θα έπρεπε να συνεχιστούν εντός των οικοπέδων της Αρχής, ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει με απαλλοτρίωση των δύο τεμαχίων.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η Αρχή με προϋπόθεση ότι θα καταβαλλόταν η αγοραία αξία της γης, δεν έφερε ένσταση. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Αρχής Λιμένων, όπως διαφάνηκε και έτσι προχώρησε στην απαλλοτρίωση των δύο τεμαχίων καταβάλλοντας ως αποζημίωση το εξευτελιστικό ποσό των €1.000. Με αποτέλεσμα η Αρχή να κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγή εναντίον της.