ΕΔΕΚ: Σε κατάσταση αμηχανίας το ΑΚΕΛ

 

Σε ανακοίνωση με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Λουκαϊδη, η ΕΔΕΚ κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση αμηχανίας και σύγχυσης “από την παταγώδη αποτυχία της διακυβέρνησης των τελευταίων πέντε χρόνων” και ότι επιχειρεί να εξασφαλίσει “μεταχρονολογημένα αντιστασιακούς και αντιπραξικοπηματικούς τίτλους”.

“Γελά και το παρδαλό κατσίκι όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ μετατρέπεται σε επιθεωρητή για την αντιπραξικοπηματική και αντιστασιακή προσήλωση της ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικών αντιστασιακής δράσης και τοποθέτησης από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ούτε αναζητεί πεδίο αντιπαράθεσης στα σημερινά προβλήματα στην προδοσία του 1974”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμη ότι η ΕΔΕΚ “υπήρξε η πρωτοπορία της αντίστασης προ, κατά και μετά το πραξικόπημα, έδωσε μάρτυρες και ήρωες στον αντιπραξικοπηματικό αγώνα και όταν  άλλοι επέλεγαν τη διατήρηση της μεταπραξικοπηματικής κατάστασης με επίκληση παραμονής του ‘καλού καραβοκύρη’, η ΕΔΕΚ αγωνιζόταν ανυποχώρητα για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης με την επιστροφή του Προέδρου Μακαρίου, δεχόμενη την μήνι των πραξικοπηματιών με την απόπειρα δολοφονίας του Βάσου Λυσσαρίδη και την δολοφονία του Δώρου Λοΐζου”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΔΕΚ υπήρξε κορυφαία και πρωτοπόρα δύναμη αντίστασης την ώρα της κρίσης και “δεν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα για να κρύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής του όπως πράττει 38 χρόνια μετά η ηγεσία του ΑΚΕΛ”.

“Όσον αφορά τα κουτοπόνηρα για το τι θα πράξει η ΕΔΕΚ στο δεύτερο γύρο απαντούμε απερίφραστα, ψηφίζουμε Γιώργο Λιλλήκα και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών”, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.