ΕΔΕΚ: Θα αγωνιστούμε κατά των άδικων προτάσεων Τρόικα

 


Διαβάστε επίσης, για την συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας, όσον αφορά την αναδιάρθρωση του εναέριου χώρου. Διαβάστε ακόμη, πρόεδρος του ENOC η Λήδα Κουρσουμπά.


 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόποτα, με τις οποίες ασκεί κριτική στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Τρόικα, με αποτέλεσμα την καθήλωση της ανάπτυξης και την αύξηση της ανεργίας.

Προστίθεται ότι ο Χάνες Σβόποτα, με ιδιαίτερες αναφορές στις τραγικές επιπτώσεις που έχει η πολιτική της Τρόικας στην Ελλάδα, καλεί την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την ύφεση και καλεί σε αλλαγή πορείας.

«Οι θέσεις αυτές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πολιτική της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας και της μονόπλευρης λιτότητας που ακολουθεί η Τρόικα συνιστά ολέθρια πολιτική που οδηγεί στη μαζική φτώχεια, την ανεργία και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού» αναφέρεται, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει, λέγοντας ότι αυτή την πολιτική επιχειρούν να επιβάλουν και στην Κύπρο.

 

Πηγή ΚΥΠΕ