ΕΥΡΩΚΟ: Συνολικό σχέδιο οικονομίας για αποφυγή δεύτερου μνημονίου

 

Ο κ. Βιολάρης ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν θα αποδεχθεί τίποτα λιγότερο, από ένα συνολικό ρεαλιστικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει ριζικά τα προβλήματα της οικονομίας σε βάθος χρόνου. Στη συνάντηση του Προεδρικού τη Δευτέρα 08/10, πρόσθεσε, το κόμμα θα υποστηρίξει ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα πρέπει να προκύψει ένα μνημόνιο με μέτρα που θα είναι κοινωνικά δίκαια και θα αποτελούν μια ολική λύση αντιμετώπισης των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών και τραπεζικών προβλημάτων του τόπου.

«Αν στο μνημόνιο περιληφθούν μόνο οι γνωστές προτάσεις της Κυβέρνησης τότε είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω ύφεση, σε αύξηση της ανεργίας και θα φορτώσουμε υπέρμετρα βάρη στους μισθωτούς προκαλώντας κοινωνική αναταραχή» , είπε ο κ. Βιολάρης.

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα μνημόνιο, που να καθιστά την κυπριακή οικονομία βιώσιμη, να συμβάλει στην πραγματική εξυγίανση και να διασφαλίζει όσο το δυνατό την κοινωνική ισορροπία.

«Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, δυστυχώς, θα χρειαστεί και δεύτερο μνημόνιο, με δραματικές συνέπειες για την οικονομία και το λαό. Όπως ακριβώς έγινε με την Ελλάδα», ανέφερε.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση στον Πρόεδρο Χριστόφια να ακούσει στη σύσκεψη της Δευτέρας, τις ανησυχίες που θα εκφραστούν και να λάβει υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για να βελτιώσει «τις αποσπασματικές αντιπροτάσεις που η Κυβέρνηση του έχει παραδώσει στην τρόικα».

 

Πηγή ΚΥΠΕ