Ελλάδα: Τα πάντα θα κριθούν τον Νοέμβριο


 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα αναμένεται να κριθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως «μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup. Δύσκολα θα κλείσουμε το πακέτο έως την Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Δεν πάνε άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Είμαστε κοντά σε συμφωνία για διαρθρωτικά και δημοσιονομικά αλλά παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα της χρηματοδότησης του κενού και της έκθεσης βιωσιμότητος του ελληνικού χρέους».

Αύριο (16/10), ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.