Έπεσε η αυλαία για τα «Λεμέσια 2012»

 


Διαβάστε επίσης, “Μαύρες μέρες για τα μαύρα ταξί του Λονδίνου”. Διαβάστε ακόμα, «Λουκέτο» στο Τμήμα Κρατήσεων της British Airways στην Κύπρο.


 

Η αυλαία των 13ων «Λεμεσίων» έπεσε με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην παρουσία αθλητών απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στα αγωνίσματα, διοργανωτών, χορηγών και εκλεκτών προσκεκλημένων, από τον πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο και από το χώρο του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς των «Λεμεσίων», αλλά και σε όσους στήριξαν με κάθε τρόπο το θεσμό.

Στην τελετή βράβευσης Αθλητικών Προτύπων, Αρίστων Αθλητών και Σωματείων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Λεμεσίων», παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, του τέως Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά και άλλων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και από τον χώρο του αθλητισμού, βραβεύθηκαν ο Αργυρός Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Παύλος Κοντίδης και η Αργυρή Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου, οι οποίοι με την φετινή κορυφαία τους επιτυχία έκαναν ολόκληρη την Κύπρο περήφανη.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε επίσης στην πρωταθλήτρια Κύπρου ΑΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περίοδο 2011-12.

Ο Δήμος Λεμεσού βράβευσε επίσης δεκάδες αθλητές που ξεχώρισαν για το αθλητικό τους ήθος και τις επιδόσεις τους.

Παράλληλα τελέστηκαν εγκαίνια έκθεσης του ΚΟΑ με θέμα «Ο Αθλητισμός στην Κύπρο – μια ιστορία αιώνων.

Στο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας, έτρεξαν και φέτος 10χλμ, στέλνοντας το μήνυμα: «Ολυμπισμός, φιλοσοφία ζωής… αρετές σώματος και ψυχής».

Ο Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» έχει καταστεί θεσμός και διεξήχθη για 15η συνεχή χρονιά, το Σάββατο, στο πλαίσιο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης  των Λεμεσίων.

Τον αγώνα δρόμου στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Παύλος Κοντίδης, οι οποίοι έδωσαν και την εκκίνηση ενθαρρύνοντας τους εκατοντάδες δρομείς που συμμετείχαν.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας φάσης των «Λεμεσίων» πραγματοποιήθηκαν επίσης το Διεθνές Τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής, ο Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας και η Ποδηλατοδρομία.

Ο αγώνας πυγμαχίας αποτελεί κορυφαία αθλητική γιορτή για τους φίλους του αθλήματος στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη, καθώς η φήμη του αγώνα έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού και απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα.

 

Πηγή ΚΥΠΕ