Επί ποδός «πολέμου» η Αστυνομία για το ΑΕΛ- Φενέρ

Τουλάχιστον 420 αστυνομικοί όλων των τμημάτων των αρχών ασφαλείας θα βρίσκονται επί ποδός πολέμου για την ομαλή διεξαγωγή του κρίσιμου αγώνα.

Ήδη  το πρωϊ σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο  Αστυνομίας υπό τον Βοηθό Αρχηγό Δώρο Αχιλλέως δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες και καταστρώθηκε το σχέδιο δράσης των αρχών.

Στη συνάντηση  πήραν μέρος όλοι οι υπεύθυνοι των νευραλγικών τμημάτων της αστυνομίας και αξιολογήθηκαν διάφορα εναλλακτικά σχέδια και σκέψεις.

Τα μέτρα θα είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια αφού το ενδεχόμενο προβοκάτσιας δεν αποκλείεται.

Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν το έργο της διαχείρισης των φιλάθλων κρίσιμο διότι έστω και ένα μεμονωμένο επεισόδιο ίσως  προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια.

Δεκάδες άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με το δάκτυλο στη σκανδάλη θα πάρουν θέσεις μάχης  ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει ελικόπτερο της αστυνομίας.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις κερκίδες θα περνούν από τις αψίδες ελέγχου και αμέσως μετά  από διπλό σωματικό έλεγχο για μην περάσουν στο στάδιο φωτοβολίδες και επικίνδυνα  αντικείμενα.

Μεγάλο στοίχημα για τις αρχές θα είναι η κατάσχεση όλων των σημαιών και συμβόλων του ψευδοκράτους με στόχο να μην περάσουν και να αναρτηθούν στις κερκίδες από τους Τουρκοκύπριους και Τούρκους φιλάθλους της Φενέρ.

Το στάδιο θα παραδοθεί στην Αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης 25/10 και θα ελέγχεται αυστηρά από πυροτεχνουργούς και αστυνομικούς με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ρεπορταζ: Δημήτρης Ιωάννου