Επιτέλους κόβονται τα επιδόματα… δίαιτας και πανών ακράτειας


 

Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει κατάληξη σε ενδοτμηματική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας. Εντός της εβδομάδας το σχετικό νομοσχέδιο θα δοθεί στα κόμματα.

Με βάση τη νέα νομοθεσία:

•τα επιδόματα για τα δημόσια βοηθήματα θα διαχωρίζονται από τα επιδόματα για τους αιτητές πολιτικού ασύλου. 

•Οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος θα υποχρεώνονται, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να προσφέρουν εθελοντική εργασία,  είτε σε δήμους, είτε σε άλλες υπηρεσίες.

Περδίκης: Σταματά μια ληστεία των δημόσιων οικονομικών

«Επιτέλους αυτή η πολιτεία αποφασίζει να εκσυγχρονίσει και να εκλογικεύσει τη διαδικασία του δημοσίου βοηθήματος», δήλωσε ο Βουλευτής Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τονίζοντας ότι  «Εμείς θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή την ενέργεια, έστω και καθυστερημένη ενέργεια. Στοίχισαν πάρα πολλά εκατομμύρια στο κράτος, εκροές σε ανθρώπους που προφανώς δεν τις χρειαζόντουσαν. Ήταν μια ληστεία των δημόσιων οικονομικών, εις βάρος άλλων ανθρώπων που πραγματικά τα χρειάζονταν. Ελπίζω να γίνει πραγματική στόχευση αυτών των επιδομάτων μέσα από το νέο νομικό πλαίσιο, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία της καταλήστευσης των οικονομικών του κράτους από ανθρώπους που δεν έχουν πραγματική ανάγκη για να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι έχει ζητήσει και σημειώθηκε για να μελετηθεί να αξιοποιηθούν τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι για τους αιτητές πολιτικού ασύλου, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν υποχρεωμένη να δίνει επιδόματα.


Διαβάστε επίσης και δείτε βίντεο από τη δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.