Έρευνα 24Η: Στοιχεία σοκ για κλοπές και διαρρήξεις

 Στην ατζέντα της επικαιρότητας σε σχέση πάντα με τα θέματα που προβάλλουν τα ΜΜΕ, κυρίαρχο ρόλο το τελευταίο διάστημα έχει η εγκληματικότητα. Τι λένε όμως οι  πραγματικοί αριθμοί, ποιες είναι οι υπερβολές των ΜΜΕ και ποια είναι η αλήθεια  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής της Αστυνομίας.

Πρωτόγνωρο και ενδεικτικό της κατάστασης που ζουν καθημερινά οι πολίτες είναι το γεγονός πως ο συνολικός αριθμός των διαρρήξεων έχει φτάσει στις 2.232 και οι κλοπές στις 1.097. Από τις 2.232 διαρρήξεις έχουν εξιχνιαστεί οι 727 και από τις 1.097 κλοπές οι 366.


Διαβάστε επίσης για την 20χρονη φοιτήτρια που πούλησε την παρθενική της ερωτική εμπειρία για 780.000 δολάρια. Επίσης διαβάστε όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια των “Δίδυμων Πύργων” στη Λεμεσό.


 

Οι υποθέσεις βιασμών για το 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στις 20 και εξιχνιάστηκαν οι 18 ενώ για τις υποθέσεις μαστροπείας από τις 7 εξιχνιάστηκαν οι 6. Επίσης εξιχνιάστηκαν και οι 7 υποθέσεις που αφορούν εκμετάλλευση γυναικών και επίμονη άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς.

Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης  τα στοιχεία δείχνουν ότι για τον μήνα Σεπτέμβριο η Αστυνομία συνέλαβε 16 αλλοδαπούς και 6 διακινητές παράνομων μεταναστών.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής της Αστυνομίας: