Έτοιμο τέλος Οκτωβρίου το περίγραμμα αναδιάρθρωσης των Κ.Α.


 

Ο κ. Σταύρου είπε ότι  «Ένα  σημαντικό ζήτημα που αποτελεί κλειδί  για την μείωση των δαπανών είναι το υπεράριθμο προσωπικό. Είμαστε σε  συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο    με τις Συντεχνίες σχετικά με το θέμα του  πλεονάζοντος  προσωπικού.  Θα  προχωρήσουμε αμέσως, μόλις τύχουν διευθέτησης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ορισμένες τεχνικές πτυχές, καθότι κάθε μήνας που περνά και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, προσθέτει κόστος».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κ.Α. πρόσθεσε ότι « Η Εταιρεία  μέχρι την εκπόνηση του Σχεδίου  δεν διστάζει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων και αποφάσεων που πιστεύουμε ότι  θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, την αύξηση των εσόδων, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης και του προϊόντος  μας στο επιβατικό κοινό».

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε και στο περαιτέρω άνοιγμα των  Κυπριακών Αερογραμμών στην Ελλάδα. « Από τις 28 Οκτωβρίου που ξεκινά η χειμερινή περίοδος  η Εταιρία μας επιχειρεί  μια πολύ σημαντική επέκταση της παρουσίας της στα  τέσσερα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ελλάδας, τα οποία στις πλείστες των περιπτώσεων θα συνδέουμε το ένα με το άλλο  με καθημερινές πτήσεις. Συγκεκριμένα στο δρομολόγιο Αθήνας – Ηρακλείου θα πραγματοποιούμε δύο καθημερινές πτήσεις, ενώ στα δρομολόγια Αθήνας-Ρόδου και Ηρακλείου- Θεσσαλονίκης θα πετάμε μία φορά την ημέρα. Το δρομολόγιο Ρόδου – Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται τρεις φορές τη βδομάδα, ενώ αυξάνονται από τρεις σε τέσσερις οι πτήσεις  μας μεταξύ Ηρακλείου- Ρόδου και γίνονται τρεις από δύο ημερήσιες στο δρομολόγιο Αθήνας  Θεσσαλονίκης».

Προσδοκούμε, είπε ο κ. Σταύρου,  ότι με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης από τους εμπειρογνώμονες της Air France-KLM Consulting  θα έχουμε προτάσεις και εισηγήσεις  για όσο το δυνατό μεγαλύτερο εξορθολογισμό του πτητικού μας προγράμματος και προσοδοφόρες  αποδόσεις. 

Υποστήριξε ότι το περιβάλλον στο χώρο των αερογραμμών έχει γίνει πολύ σκληρό, λέγοντας ότι «Στις Κυπριακές Αερογραμμές  έχουμε κάνει ήδη βαθειά ενδοσκόπηση και δεν τρέφουμε  ψευδαισθήσεις για την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ούτε  έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε  αδρανείς. Αν δεν εκμεταλλευτούμε  το χρόνο και δεν κάνουμε εκείνα που πρέπει για να γυρίσουμε την Εταιρεία και να την καταστήσουμε ανταγωνιστική,  το συντομότερο δυνατό,  κανένα στοίχημα δεν κερδίζουμε, όσο κι αν ευχόμαστε να τα καταφέρουμε. Με τα λόγια τα μεγάλα μόνο, δεν κερδίζεται ο πόλεμος ούτε έργα περατώνονται».