Φιντέλ Κάστρο: Ζωντανός και με αποδείξεις! (pics)

Τα ντοκουμέντα δείχνουν τον 86χρονο ηγέτη να κρατά το φύλο της Παρασκευής της κομμουνιστικής εφημερίδας Granma, φορώντας ένα κόκκινο καρό πουκάμισο και ένα ψάθινο καπέλο κοντά σε κάτι αμπελώνες.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσε: “Δε θυμάμαι καν πως αισθάνεται κάποιος με πονοκέφαλο”. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας νωρίς σήμερα (22/10) με αποτέλεσμα να σταματήσει η έντονη φημολογία ότι είναι σοβαρά άρρωστος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Βρετανική Daily Mail, την περασμένη Κυριακή ο Κάστρο βρέθηκε στο ξενοδοχείο με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Elias Jaua, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με φωτορεπορτάζ του Associated Press ο 86χρονος Fidel εμφανίστηκε στο θρυλικό Nacional στην Αβάνα φέρνοντας στο ξενοδοχείο έναν “διακεκριμένο πελάτη από τη Βενεζουέλα” ανέφερε η Yamila Fuster, εμπορική διευθύντρια του ιστορικού ξενοδοχείου.

Η ίδια είπε ότι ο Κάστρο μίλησε για μισή ώρα με εργαζόμενους και στελέχη του Nacional. Στο ξενοδοχείο Nacional βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Elias Jaua, ο οποίος μάλιστα σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι είχε συζήτηση πέντε ωρών με τον Κάστρο, προτού ο τελευταίος τον συνοδεύσει ως το ξενοδοχείο.

Σε αυτό το πεντάωρο μίλησαν για πολιτική, ιστορία, κουλτούρα και τέχνη ανέφερε ο  Jaua. Μάλιστα έδειξε επίσης φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Κάστρο, στις οποίες ο 86χρονος επαναστάτης εμφανίζεται ευδιάθετος φορώντας ένα ψάθινο καπέλο.

Φούντωσαν οι φήμες

Η πολύμηνη απουσία του Κάστρο από τη δημόσια ζωή καθώς και μια σειρά από δημοσιεύματα κυρίως εφημερίδων του Mαϊάμι που έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, τροφοδότησαν τα τελευταία 24ωρα φήμες ότι ο 86χρονος επαναστάτης είναι κοντά στον θάνατο.

Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα το Associated Press αναπαρήγαγε πολλές από τις αναφορές γιατρών ότι ο Κάστρο έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό.

Ο Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως τον περασμένο Μάρτιο υποδεχόμενος στην Κούβα τον πάππα Papa Benedicto XVI. Η συνάντηση είχε  διήρκεσει περίπου 30 λεπτά. 

Συζήτησαν για τα τρέχοντα παγκόσμια νέα, για ζητήματα της επιστήμης, του πολιτισμού και της οικολογίας. Επίσης, για τη λειτουργία της Εκκλησίας και για τις αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών.

Οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν ξανά από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ο Κάστρο δεν έκανε την παραμικρή δημόσια δήλωση για τη νίκη του φίλου του Hugo Chavez στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας.

Ο Fidel όπως φωτογραφήθηκε από το γιο του Alex για την Granma:

Η Φωτογραφία ντοκουμέντο των δύο ηγετών:

Ο Elias Jaua δείχνει τη φωτογραφία του με τον Fidel Castro στα ΜΜΕ:

 

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.