Φωτογράφος “έντυσε” γυναικεία τον Ιησού στο Βελιγράδι (pics+ vid)

Η πόλη αναγκάστηκε να ακυρώσει την “παρέλαση της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας” (Gay Parade) φοβούμενη ότι δεν θα υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί για να διατηρήσουν την τάξη στην πόλη.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την έκθεση με το όνομα “Ecce Homo” την οποία φιλοξενεί το “Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανσης” (CKZD).

Στις φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης εμφανίζονται γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια,ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, στα οποία όμως, μέσα από το πρίσμα της φωτογράφου πρωταγωνιστούν ομοφυλόφιλοι ντυμένοι με αποκαλυπτικά ρούχα.

Στο “Μυστικό Δείπνο” η φωτογράφος παρουσιάζει τον Ιησού ντυμένο με γυναικείο φόρεμα και ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι απόστολοι φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικές στολές. Σε άλλη φωτογραφία δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες, παριστάνουν τον Ιωσήφ με την Μαρία.Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί ήταν παρόντες για να αποφευχθούν βίαια επεισόδια, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Ειρηναίος έχει ήδη ταχθεί κατά της έκθεσης καλώντας τις κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν.

Ακόμα και η Σερβική Ισλαμική Κοινότητα ένωσε τη φωνή της με αυτή του Πατριάρχη της Σερβίας και του πατριωτικού κινήματος “Dveri” για την ακύρωση της έκθεσης.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.