Φρούριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη στρατιωτική παρέλαση

 

 

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος αποχώρησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Έτσι, θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκταση “νεκρής ζώνης” όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Επί ποδός θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, ενώ στη συμπρωτεύουσα θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα.

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται ήδη για την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 10.00 στην οδό Μπότσαρη πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με το seleo.gr, στην οδό Δ. Γούναρη στην περιοχή Ναυαρίνο καλούν σε συγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές. Στον χώρο της παρέλασης αναμένεται να συγκεντρωθούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.