Γ. Περδίκης: Επιβάλλεται συνεχής ενημέρωση για την κατοχή

 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, που συμμετείχε στην εκστρατεία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 18.00, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αυτή η δράση αναλήφθηκε με αφορμή την ευαισθητοποίηση που παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα των οδοφραγμάτων. Είπε ακόμα ότι η ενημέρωση όλων όσοι μεταβαίνουν από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα ότι μεταβαίνουν σε κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αναληφθεί από τη ίδια τη Δημοκρατία και να είναι συνεχής.

«Γίνεται μια προσπάθεια για ενημέρωση των ξένων κυρίως που χρησιμοποιούν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ότι εισέρχονται σε κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι «διανέμεται επίσημο ενημερωτικό υλικό που έχει εκδοθεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο ενημερώνει τους επισκέπτες των κατεχομένων ότι εισέρχονται σε κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Πιστεύουμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι συνεχής και πρέπει όσοι, για τον οποιοδήποτε λόγο, αποφασίζουν να εισέλθουν στα κατεχόμενα να ενημερώνονται ότι εισέρχονται σε μια κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Διατύπωσε επίσης τη θέση ότι «αυτή τη λειτουργία πρέπει να την αναλάβει επιτέλους και η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία και να μην επιτρέπει τη χρησιμοποίηση των οδοφραγμάτων σαν ένα μέσο εμπέδωσης και αναγνώρισης του ψευδοκράτους».

Ερωτηθείς εάν ο χρόνος που επιλέγηκε για την πραγματοποίηση της εκστρατείας είναι τυχαίος, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε μία ευαισθησία σε σχέση με τα οδοφράγματα, για αυτό και προέκυψε αυτή η συγκεκριμένη δράση.

Πρόσθεσε ότι «παρόλα αυτά υπάρχει μόνιμο αίτημα από το Κίνημα των Οικολόγων για συζήτηση της λειτουργίας των οδοφραγμάτων στα αρμόδια όργανα της Δημοκρατίας και από την πολιτική ηγεσία, όπως και των προνομίων των οποίων τυγχάνουν χωρίς καμία στόχευση και χωρίς καμία λογική συλλήβδην όλοι οι Τουρκοκύπριοι, που δημιουργεί αντιδράσεις και μεταξύ των Τουρκοκυπρίων».

Πρέπει να εξετασθεί και το θέμα της ενημέρωσης, συνέχισε, αναφέροντας ότι το Κίνημα Οικολόγων εισηγήθηκε σε όλους τους Δήμους και τις κοινότητες, οι οποίες έχουν στα όρια τους οδοφράγματα, να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες με τις οποίες να ενημερώνουν αυτούς που χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα ότι εισέρχονται σε κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν αλλάζουν απλά επαρχία ή εισέρχονται σε ένα άλλο κράτος, αλλά εισέρχονται σε μια κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή», τόνισε, προσθέτοντας ότι «αυτό πρέπει να λέγεται και να ξαναλέγεται».

«Εμείς μπορεί να έχουμε συνηθίσει, κακώς, την κατοχή, αλλά η συνεχής επαναφορά του θέματος της κατοχής είναι αυτό που μας σώζει από τη μήνιν της ιστορίας και των επόμενων γενεών».
 

Πηγή ΚΥΠΕ