ΕΥΡΩΚΟ: Xαιρετίζει την πρόταση για μορατόριουμ στις προσλήψεις

 

Στην ανακοίνωση, το ΕΥΡΩΚΟ αφού υπενθυμίζει ότι είχε διατυπώσει την εισήγηση για επιβολή μορατόριουμ, όταν οι άνεργοι ήταν ακόμη 17,000 σε αντίθετη με 34,000, εκφράζει την ελπίδα το Υπουργείο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή της απόφασης.

Επαναφέρει επίσης την πρότασή του για εφαρμογή των Νομοθεσιών Περί ίσης μεταχείρισης προσώπων άσχετα από φυλετική ή εθνοτική καταγωγή και Περί ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση και την εργασία.

«Η εφαρμογή των νομοθεσιών θα περιορίσει την εργοδότηση Κοινοτικών εργαζομένων οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε φτηνή εργατική δύναμη που ανταγωνίζεται αθέμιτα τους Κυπρίους ανέργους και τους εκτοπίζει από την αγορά εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωση το ΕΥΡΩΚΟ.

Καταλήγει σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να υποβάλλει ολοκληρωμένα και συστηματικά τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που επεξεργάστηκε εδώ και αρκετό καιρό και «αφορούν την ανάγκη για μια συγκροτημένη και ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική η οποία μέχρι τώρα έχει σημειώσει ασύγγνωστα λάθη και παραλείψεις με καταστροφικά αποτελέσματα στον Κοινωνικό και Οικονομικό τομέα».

Πηγή ΚΥΠΕ