Επίσημη πρώτη για τα “Λεμέσια 2012”

 Φέτος είναι αφιερωμένη στον αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη και στην αργυρή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου.

Η βραδιά θα αρχίσει μ’ ένα μουσικό ταξίδι από την τραγουδίστρια Έλενα Αναγιωτού και θα ακολουθήσει διαγωνισμός νεανικών μουσικών συγκροτημάτων, ενώ αύριο, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί, στις 11:00, το 4ο Φεστιβάλ Skateboard. Θα ακολουθήσουν στις 16:00, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, φιλανθρωπικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μεταξύ δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων της Λεμεσού και μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας δημοσίων υπαλλήλων και των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Λεμεσού.

Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου και ώρα 16:00, θα διεξαχθεί η 7η συνάντηση βετεράνων αθλητών στο στάδιο του Λανιτείου, ενώ στις 18:00 ο Δήμος Λεμεσού και η Motion Blue διοργανώνουν, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, διαγωνισμό breakdance 2 εναντίον 2, με κριτές αναγνωρισμένους χορευτές.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού (20:00), θα δοθεί διάλεξη με θέμα “Αν θέλεις να είσαι υγιής, μείνε δραστήριος σε όλη σου τη ζωή”, ενώ στις 19 Οκτωβρίου, θα τιμηθούν οι Παύλος Κοντίδης, Καρολίνα Πελενδρίτου και η πρωταθλήτρια Κύπρου ΑΕΛ, στο πλαίσιο της βράβευσης των αθλητικών προτύπων και αρίστων αθλητών και σωματείων της Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης” (19:00).

Στην ίδια εκδήλωση θα εγκαινιαστεί και έκθεση του ΚΟΑ με θέμα “Ο Αθλητισμός στην Κύπρο – Μια ιστορία αιώνων”, ενώ θα βραβευθεί από την Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης για την προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα των “Λεμεσίων”.

Οι διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις των “Λεμεσίων” αρχίζουν με το 11ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα διεξαχθεί το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου, στην κλειστή αίθουσα του Λυκείου Πολεμιδιών ” και το 12ο Διεθνή Αγώνα Πυγμαχίας,, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ.

Στις 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο διεθνής αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων “Μάριος Αγαθαγγέλου”, στον οποίο θα λάβουν μέρος πρωταθλητές από Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Γαλλία και Αφρική. Παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 3 χιλιομέτρων για ενήλικες και ενός χιλιομέτρου για παιδιά. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 16:00 από το δημόσιο κήπο Λεμεσού και θα ακολουθήσει δυτική κατεύθυνση, κατά μήκος της επίχωσης.

Τα “Λεμέσια” καλούν τους Λεμεσιανούς να λάβουν μαζικά συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο της Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης το χώρο στάθμευσης Εναερίου  (10:00).

Η πανηγυρική τελετή λήξης των “Λεμεσίων” θα διεξαχθεί την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου στις 20:30, στο ξενοδοχείο “Καπετάνιος”.

Πηγή ΚΥΠΕ