Έναρξη άσκησης “Αργοναύτης 2012”

Σε συνεργασία με αριθμό Υπουργείων και Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και με αεροναυτικές δυνάμεις φιλίων κρατών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2012 στο θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα εξετασθoύν τα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ», τα οποία αφορούν στην υποδοχή αμάχων από περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, και στην Έρευνα και Διάσωση σε περιπτώσεις αεροναυτικών ατυχημάτων.

Πέραν των ανωτέρω θα εξεταστούν επεισόδια που καλύπτουν όλο το φάσμα των ασύμμετρων απειλών στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον (τρομοκρατία, πλοιοπειρατεία, διαχείριση κρίσεων κλπ), οι οποίες απαιτούν την αρμονική και αποτελεσματική πολιτικοστρατιωτική συνεργασία (CIMIC).

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι “τις  κύριες φάσεις της άσκησης θα παρακολουθήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές, με αποκορύφωμα την τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου 2012, στις 10.00π.μ., στον Λιμένα Λάρνακας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ