Η Ευρώπη ακροβατεί…

 

Ήδη για την Ισπανία δεν συζητάνε εάν θα μπει στο μηχανισμό στήριξης, αλλά το πότε. Εδώ το ίδιο και έρχεται και η Σλοβενία και σίγουρα το ντόμινο δεν πρόκειται να σταματήσει τόσο εύκολα.

Οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες θα είναι ραγδαίες. Η αβεβαιότητα και η διστακτικότητα – κυρίως της Γερμανίας – για οριστική και γενναία λύση κάποια στιγμή θα τερματιστεί, θετικά ή αρνητικά.

Ή θα δοθεί ένα τέλος ελεγχόμενο και ελπιδοφόρο παίρνοντας σιγά σιγά η οικονομία την ανηφόρα ή όλα θα καταρρεύσουν. Θα επικρατήσει χάος, θα διαλυθεί η Ευρωζώνη βάναυσα και θα γυρίσουν αυτόματα οι χώρες στα εθνικά τους – υποτιμημένα – νομίσματα.

Ο πλούτος θα έχει συσσωρευτεί όπως σε όλες τις κρίσεις στο παρελθόν στους λίγους και η νέα πραγματικότητα θα είναι σκληρή.

Είχαν δίκιο άραγε όσοι ισχυριζόντουσαν εδώ και δεκαετίες ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι διαφορετικός από τους δύο προηγούμενους;

Ή νομίζετε ότι δεν βιώνουμε πόλεμο; Πόλεμο και μάλιστα με απώλειες “αθόρυβες” σε σχέση με τους συμβατούς πολέμους…

Δυστυχώς τις λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις τις δίνουν οι ηγέτες, όμως όταν κοιτάς και ψάχνεις για μία τέτοια προσωπικότητα τη σημερινή εποχή σε πιάνει μελαγχολία….

Ηγέτες εκλείπουν και σίγουρα αυτό θα στοιχίσει…