Οι Οικολόγοι τίμησαν τον Υπ. Γεωργίας για τη διαχείριση του νερού

 

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων αρίστων επιδόσεων στην Αειφόρο Διαχείριση του Νερού, που οργάνωσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είπε επίσης το Υπουργείο Γεωργίας μελετά συνεχώς, σχεδιάζει, αναθεωρεί και λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,  για την αντιμετώπιση της ανομβρίας και την  απεξάρτηση της παροχής πόσιμου νερού από τις καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανέφερε ότι για την επίτευξη των στόχων αυτών αναγκαία προϋπόθεση ήταν και είναι η δημιουργία, προώθηση, αναβάθμιση και κατασκευή έργων, όπως φράγματα, σταθμοί επεξεργασίας λυμάτων, μονάδες αφαλάτωσης και άλλα έργα που διεξάγονται  για το κοινό όφελος ή για ερευνητικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους  του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και προωθείται με κεντρικούς άξονες τη διασφάλιση ενοποιημένης πολιτικής, επαρκούς, σύγχρονης και αυστηρά εφαρμοζόμενης νομοθεσίας και την αειφορία των φυσικών πόρων.

Ο κ. Αλετράρης ανέφερε ακόμα ότι τον τιμά «ιδιαίτερα η σημερινή βράβευση, η οποία όμως δεν απευθύνεται μόνο» στον ίδιο,  αλλά και σε όλους τους Λειτουργούς του δημόσιου τομέα, «με τη βοήθεια των οποίων έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό βήμα που αφορά στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας του Κύπριου πολίτη στην εξοικονόμηση του νερού».

Καταλήγοντας συνεχάρη τον Αντρέα Κυπριανού για την  έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Η ιστορία μιας σταγόνας στην Κύπρο» και το Κίνημα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο, όπως ανέφερε «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ορθολογική ανάπτυξη του τόπου».

Πηγή: ΚΥΠΕ