Η οικονομική κρίση επηρεάζει την ασφάλεια στις πτήσεις

Διοργανώθηκε στη Λάρνακα από την Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στο διήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος 28 συντεχνίες από ευρωπαϊκές χώρες και ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η σταθερότητα του ευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επηρεάζεται αρνητικά από τις προσπάθειες για μείωση του κόστους από τους παρόχους Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η αναμενόμενη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας εντείνει το πρόβλημα, καθώς οι ελεγκτές καλούνται να διαχειριστούν περισσότερες πτήσεις έχοντας στη διάθεσή τους τα ίδια ή λιγότερα μέσα για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους», αναφέρεται.

Οι σύνεδροι συζήτησαν τρόπους για συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο να σταματήσουν οι περικοπές στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και να συνεχιστούν οι αναπτυξιακές δαπάνες, καθώς το κόστος δεν επιβαρύνει τα κράτη αλλά τους χρήστες του εναέριου χώρου, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη απόδοση και τη μείωση των καθυστερήσεων.

Στις εκλογές που ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΕΚ Γιώργος Γεωργίου εξελέγη στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της ATCEUC, που εκπροσωπεί 14,000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ