Η οικονομική κρίση στο τραπέζι της συνάντησης Χριστόφια – Μόντι


 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον κ. Μόντι το μεσημέρι. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας, καθώς και η οικονομική κρίση στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει τον κ. Μόντι για την παρούσα φάση του Κυπριακού. Το Μεσανατολικό και άλλα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα απασχολήσουν επίσης τη συνάντησή τους.

Το απόγεμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλίας με τον οποίον θα συζητήσουν για το Κυπριακό καθώς και για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ιταλός ομόλογός του θα τελέσουν τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο «Κύπρος: Το νησί της Αφροδίτης», στον εκθεσιακό χώρο του Προεδρικού Μεγάρου στη Ρώμη.

Στις επαφές του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρώμη κ. Λεωνίδας Μαρκίδης.