Οι ΗΠΑ βλέπουν το Ιράν πίσω από κυβερνοεπιθέσεις

 

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύουν ότι η ιρανική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από μια σειρά πρόσφατων κυβερνο-επιθέσεων κατά των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αναφέρει η Wall Street Journal

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις τελευταίες εβδομάδες οι αμερικανικές τράπεζες έχουν δεχτεί ηλεκτρονικές επιθέσεις, με την Capital One Financial και την SunTrust να είναι τα τελευταία θύματα.

Όπως αναφέρεται, οι χάκερς είναι πιθανώς μέρος μιας ομάδας περίπου 100 ατόμων που ειδικεύονται στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, από ιρανικά πανεπιστήμια και ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις, οι οποίες “έριξαν” τις ιστοσελίδες των τραπεζών, περιείχαν “υπογραφές” που οδήγησαν τις ΗΠΑ στην υποψία ότι η ιρανική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Παρά το γεγονός ότι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ιρανοί χάκερς δεν διαθέτουν τους ανάλογους πόρους για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις χωρίς την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ιρανικής κυβέρνησης.

“Οι επιθέσεις δεν έγιναν από συνηθισμένους ιρανούς”, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.