Οι κόκκινες γραμμές της Τρόικα – Μπλόκο σε ΑΟΖ & Συνεργατισμό


 

Η πρώτη αντιπαράθεση Λευκωσίας – Τρόικας γίνεται για τον συνεργατισμό. Η Τρόικα διαμήνυσε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή για εκείνη το θέμα του Συνεργατισμού. Συγκεκριμένα ξεκάθαρα ζήτησε όλες οι συνεργατικές τράπεζες να μπουν κάτω από την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας. Μόλις χθες όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η ανεξαρτησία του συνεργατισμού αποτελεί κόκκινη γραμμή και ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του σημερινού status.

Το δεύτερο «σοκ» έχει σχέση με το περίφημο αναπτυξιακό πακέτο που ανακοίνωσε ήδη η Κυβέρνηση. Η τρόικα δεν αποδέχεται τα €200εκ που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα προκύψουν από τις αδειοδοτήσεις να δεσμευθούν σε πρόσθετες δαπάνες. Αντίθετα απαιτεί να χρησιμοποιηθούν στη μείωση του ελλείμματος.  

Ο πρώτιστος στόχος της κυπριακής κυβέρνησης, πρέπει να είναι η δημοσιονομική αναπροσαρμογή και όχι η οικονομική ανάπτυξη, αφού η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί σημαντικά το 2013. 


Διαβάστε επίσης για την νέα σημερινή συνάντηση των οικονομικών επιτελείων με τον Υπουργό Οικονομικών.  Επίσης διαβάστε ποιους συνέλαβε η αστυνομία για τον εμπρησμό υποστατικού στον Ύψωνα.