Η Κρατική εταιρία Υδρογονανθράκων έπιασε δουλειά

Ο κ. Συλικιώτης απαντούσε σε ερώτηση κατά πόσο πρόταση νόμου που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση στη Βουλή για το θέμα της κρατικής εταιρείας πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

«Κατατέθηκε μία πρόταση νόμου την περασμένη εβδομάδα, η οποία με δύο λόγια –  το είπα και χθες –  λέει ότι απαγορεύεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση να συστήσει εταιρεία μέχρι η Βουλή να δημιουργήσει νόμο για την ίδρυση κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων», ανέφερε ο κ. Συλικιώτης. Και μάλιστα, πρόσθεσε, «έγινε με έναν τρόπο εσπευσμένο σε μια προσπάθεια, αντιλαμβάνεστε, να δημιουργηθούν ενδεχομένως προβλήματα».

Επανέλαβε ότι «η κρατική εταιρεία είναι αναγκαία, αυτό, το λένε όλοι εδώ και μήνες», συμπληρώνοντας ότι «έχει ενημερωθεί και η Βουλή των Αντιπροσώπων και τα κόμματα από τον περασμένο Ιούνιο, ότι πάρθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου ως προς το τι θα κάνει αυτή η κρατική εταιρεία και ότι ανατέθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, στη Νομική Υπηρεσία, να ετοιμάσει το καταστατικό της εταιρείας και βεβαίως το ιδρυτικό έγγραφο».

Από εκεί και πέρα, είπε, «νομίζω ότι εμείς ακολουθούμε και θα ακολουθήσουμε το τι προνοούν οι νομοθεσίες». Είπα και χθες, πρόσθεσε, «ότι με την πρόνοια του νόμου περί Υδρογονανθράκων που ψηφίστηκε το 2007 ανατίθεται η ευθύνη στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε σύσταση εταιρείας, αυτές τις διαδικασίες ακολουθήσαμε και αυτές θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον».

Ο Υπουργός Εμπορίου συνέχισε λέγοντας ότι «θεωρώ ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη δουλειά μας πρέπει να υπάρχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι Κυβέρνηση, αυτό γίνεται όλα αυτά τα χρόνια γι αυτό φτάσαμε στις σημερινές επιτυχίες».

«Για να γίνουν οποιεσδήποτε νέες διεργασίες και αναφέρομαι στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων από το οικόπεδο 12, στις υποδομές, στο τερματικό είναι απαραίτητο σήμερα να ξεκινήσει να λειτουργεί η κρατική εταιρεία», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κρατική εταιρεία ήδη έχει εγγραφεί και ξεκίνησε να λειτουργεί». 

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ