Η ΜΤΝ δίπλα σε ένα high-networking Open Coffee Cyprus!

 

Το Open Coffee Cyprus έχοντας ήδη δείξει δείγματα κυπριακής τεχνολογικής καινοτομίας είχε ως θέμα αυτή τη φορά το «Made in Cyprus», δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των εγχώριων τεχνολογικών start-ups. Περίπου 150 μέλη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου, bloggers, developers, δημοσιογράφοι, marketers, επαγγελματίες της επικοινωνίας, “nerds”, νέοι επιχειρηματίες και γενικότερα άνθρωποι που θέλουν να μάθουν περισσότερα συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τις νέες επιχειρηματικές ιδέες. 

Προσκεκλημένος στη συνάντηση από την Ελλάδα ήταν ο Αποστόλης Αϊβαλής, ιδρυτής του StartUp Day, Business Strategist, Mentor και Passionate Entrepreneur. Παράλληλα, έξι ομάδες από Κύπρο παρουσίασαν τις ιδέες/δουλειές τους:

•Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης: παρουσίασε το Interactive Mapping of Energy Houses, μια start-up για διαδραστικά ενεργειακά σπίτια.

•Αντρέα Καμηλάρης, Γιώργος Ταλιαδώρος και Μάριος Μιχαήλ – παρουσίασαν την εφαρμογή social electricity.

•Μιχάλης και Έλενα Στρούθος – παρουσίασαν την εφαρμογή που έκανε επιδιώκει το re-branding της Πάφου, Paphos Treasure Hunt.

•Ανδρέας Βούρκος, Βασίλειος Μιτρούσης – παρουσίασαν την εφαρμογή Braille messenger μέσα από την wajee mobile.

•Κωσταντίνος Στεργιόπουλος –   παρουσίασε την newborn ιδέα του να καταστήσει τον αυτοκινητόδρομο free wi-fi zone.

•Αλέξης Πιπερίδης – παρουσίασε το proto.io, μια πλατφόρμα πολύ γρήγορης ανάπτυξης εφαρμογών σε κινητά.

Η Σταυριάνα Κοφτερός στο δεύτερο μέρος του Open Coffee Cyprus μετάτρεψε την αίθουσα σε play room με δραστηριότητες networking.

Το Open Coffee Cyprus επιδιώκει τη δικτύωση πρόσωπων με κοινά ενδιαφέροντα, εμπνέει τους ανθρώπους με νέες προτάσεις, καλλιεργεί την καινοτομία και το επιχειρείν, διαδίδει τις νέες τεχνολογίες.

Η ΜΤΝ προσφέρει πάντα περισσότερα στηρίζει την τεχνολογική κοινότητα της Κύπρου και το Open Coffee Cyprus, την αναπτυσσόμενη, δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων στους τομείς του internet, του mobility, των social media, των νέων τεχνολογιών, της νέας επιχειρηματικότητας. 

Σχετικά με την ΜΤΝ

Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 21 ΜΤΝ Stores. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί 164 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού. Η ΜΤΝ είναι υπερήφανος χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ.