Η πρόκληση των Τ/κ στο ΓΣΠ και το ευχαριστώ των Τούρκων (pics)

Της Μανιάνας Καλογεράκη

Με τίτλο «αυτοί είναι οι πιο θερμοί οπαδοί μας», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις χαμηλότερες εξέδρες του ΓΣΠ και πιο συγκεκριμένα μπροστά από το προστατευτικό πλέγμα του γηπέδου, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και όχι στην διάρκεια του αγώνα. «Παρά το γεγονός ότι πολύς λόγος έγινε για τις σημαίες, το ποιες και εάν θα σηκωθούν, τελικά η τουρκοκυπριακή πλευρά σήκωσε την σημαία της μέσα στο στάδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τουρκική Spor έχει ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στο πρωτοσέλιδο της για τη φιλοξενία που είχε η Φενέρ στο ΓΣΠ.

Εκτός όμως από την Kibris Gazetesi, οι περισσότερες τουρκοκυπριακές εφημερίδες κάνουν αναφορά στο θέμα του αγώνα, πέραν του καθαρά αγωνιστικού κομματιού. «Nίκησε ο  αθλητισμός. Νίκησε η φιλία», γράφει η Yeni Duzen , τονίζοντας ότι όσοι οπαδοί βρέθηκαν στο ΓΣΠ, έφυγαν από εκεί χαμογελώντας. Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο τεράστιο πανό που υπήρχε λίγα μέτρα πιο πέρα από τους τουρκοκύπριους φιλάθλους με τον τίτλο «το ποδόσφαιρο είναι ειρήνη και φιλία». «Ο αθλητισμός νίκησε την πολιτική», γράφει και η Hava Dis.

Στο μικρό όνομα του αρχηγού της ομάδας βασίζεται το άρθρο της εφημερίδας Afrika, καθώς Egemen στα τουρκικά σημαίνει κυρίαρχος. «Η κυριαρχία στην Κύπρο ανήκει στην Φενέρ Μπαχτσέ», είναι ο τίτλος της.

Τέλος, η Halkin Sesi λέει ότι η κυριαρχία στον νότο ανήκει στην Φενέρ.