Η Ρωσία στο πλευρό της Κύπρου

Ο Πρόεδρος του Ρωσοκυπριακού Συνδέσμου Φιλίας και Αν. Προϊστάμενος του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου για Υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, με επίσημη ανακοίνωση, μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου στη Μόσχα για την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, χθες (04/10/12).

Κατά την εκδήλωση, αναφέρεται, «εγκρίθηκε μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το οποίο εκφράζεται η υποστήριξη στον αγώνα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διατήρηση της ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της και της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβούλιου Ασφαλείας».

Στην προσφώνηση του, ο κ. Μουράτοφ, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, διαβεβαίωσε ότι «η Ρωσία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ενεργά την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Χάρης Θράσου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεχή υποστήριξη της Ρωσίας στον αγώνα του κυπριακού λαού για διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Συνεργασίας με την Κύπρο και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Bank of Moscow Μίκαηλ Κουζοφλέφ, αναφέρθηκε στις οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος παραμένει, παρά την πρόσκαιρη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, ένα ευυπόληπτο διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρος Κέστορας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον κοινωνικό-οικονομικό και πολιτικό τομέα.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του κυπριακού λαού για συνέχιση του αγώνα για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβούλιου Ασφαλείας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς τη Ρωσία για τη στάση αρχών που τηρεί στο κυπριακό πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ