Ενημέρωση φοιτητών για τη διαδικτυακή πλατφόρμα iCoach

Επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να εφοδιάσει με κίνητρα ακόμη περισσότερους πολίτες με σκοπό την καταπολέμηση του καπνίσματος, προτρέποντάς τους να γίνουν «Ασταμάτητοι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, διοργανώθηκε στην Κύπρο μια σειρά εκδηλώσεων με έμφαση στην ενημέρωση φοιτητών και καθηγητών για το διαδικτυακό εργαλείο iCoach, που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερους από 250.000 Ευρωπαίους πολίτες να αρχίσουν τη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση «σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η ομάδα των Ex-smokers προχώρησε στην ενημέρωση εκατοντάδων φοιτητών, καθώς επίσης ακαδημαϊκών και προσωπικού για το iCoach δίνοντάς τους την ευκαιρία με μια απλή διαδικασία να εγγραφούν, εγκαινιάζοντας έτσι και αυτοί τον αγώνα τους με στόχο τη διακοπή του καπνίσματος».

«Οι ενημερωτικές συνεδρίες της ομάδας των Ex-smokers στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», γράφει η ανακοίνωση, «διήρκησαν τρεις μέρες και το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Αντίστοιχες ενημερωτικές συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης και στο Americanos College από την ομάδα των Ex-smokers, όπου παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα από τη διακοπή του καπνίσματος, το iCoach, αλλά και η μοναδικότητα της εκστρατείας «Ex-smokers are Unstoppable», αφού παρουσιάζει τους πρώην καπνιστές ως πρότυπα».

Το διαδικτυακό εργαλείο iCoach που διατίθεται σε 23 γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, λειτουργεί χωρίς χρονικές δεσμεύσεις επιτρέποντας έτσι στο χρήστη να σταματήσει το κάπνισμα με τους δικούς του ρυθμούς.

Επιπρόσθετες, λειτουργίες είναι οι διάφορες συμβουλές που προσφέρονται σε καθημερινή βάση, το ημερολόγιο που μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί και οι μίνι-εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να παρακολουθήσει την πρόοδό του και να τον ενθαρρύνουν να απαλλαγεί από το κάπνισμα για πάντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ