Οικολόγοι: Λύση του Κυπριακού με επιστροφή όλων των προσφύγων

 

«Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είμαστε δεσμευμένοι στο συνεχή αγώνα που διεξάγει η χώρα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος που ταλανίζει την χώρα και το λαό μας όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ δίνεται μια ευκαιρία για να αναδειχτεί το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής μιας χώρας κράτους μέλους από μια χώρα υποψήφια για ένταξη.

«Οφείλουμε να αναδείξουμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία και την ανάγκη εφαρμογής των ψηφισμάτων των ΗΕ» αναφέρουν οι Οικολόγοι και προσθέτουν ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία».

Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι προσφυγικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Μόρφου, έχουν αναλάβει με μεγάλες δυσκολίες το έργο της ανάδειξης και παρουσίασης του προβλήματος της κατοχής στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Το Κίνημα Οικολόγων καταλήγει, αναφέροντας ότι υποστηρίζει το Δήμο Μόρφου και τους υπόλοιπους προσφυγικούς Δήμους στον συνεχή αγώνα τους για ελευθερία της Κύπρου.

Πηγή ΚΥΠΕ