Οικονομία «Ώρα μηδέν»- Σενάριο για νέα συνάντηση Χριστόφια- Αρχηγών


 

Τα ψέματα τέλειωσαν και βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν υπογράψουμε το μνημόνιο με την Τρόικα. Με την επιστροφή του Προέδρου Χριστόφια από τις Βρυξέλλες αναμένεται να δρομολογηθεί μέσα στο σαββατοκύριακο συνάντηση του με τις Συντεχνίες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Την Κυριακή το βράδυ, τελειώνουν όλα και από Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, με διάρκεια μιας εβδομάδας καθώς σφίγγει ο κλοιός στην Λευκωσία.

Ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας τόσο για το θέμα των εσόδων από τον Β γύρο αδειοδότησης, που θα πρέπει να κατευθυνθούν στο χρέος και όχι σε δαπάνες, όσο και για το θέμα του Συνεργατισμού. 

Αν και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, είναι πως στην Κύπρο υπάρχει μια σύμπνοια όλων των πολιτικών κομμάτων, εντούτις οι διαφωνίες στο πλάνο της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης είναι πολλές, εκτός από τα θέματα που άπτονται του τραπεζικού κλάδου, όπου εκεί έχει ειπωθεί ένα μεγάλο «Όχι» στις προτάσεις της Τρόικα.