Οικονομική κρίση, Προεδρία, Κυπριακό συζήτησαν Ομήρου– Κοστάλι

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου «αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της που οδήγησαν την Κύπρο στη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, τονίζοντας ότι αυτά πρέπει να συνοδεύονται από πολιτικές για την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέες επενδύσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι επιβάλλεται η εκδημοκρατικοποίηση του χώρου της οικονομικής διακυβέρνησης. Αναφέρεται επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής «αναφέρθηκε στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Κοστάλι, αναφερόμενος στο σεμινάριο που συνδιοργανώνουν, μεταξύ άλλων, το Κίνημα Χριστιανών Εργαζομένων Ιταλίας και η ΔΕΟΚ, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, με θέμα «Στρατηγική Ευρώπη 2020 και Μεσογειακή Ευρώπη: Οι διαρθρωτικές προκλήσεις της αγοράς εργασίας», σημείωσε ότι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και των δικτύων εργαζομένων είναι πολύ σημαντικός για τον κοινωνικό διάλογο, κυρίως όσον αφορά στις ισορροπίες στην αγορά εργασίας.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό πρόβλημα κατά την οποία κατεδείχθη η βάση του ζητήματος ως θέμα εισβολής και κατοχής. Καυτηριάστηκε επίσης η συνεχιζόμενη από την Τουρκία παραβίαση των κανόνων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στην Κύπρο.

Τον κ. Κοστάλι συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Αντόνιο Ιντσινγκόλι και ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ) Διομήδης Διομήδους.

Πηγή: ΚΥΠΕ