Ημέρα… Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό

Μετά από δυο χρόνια με κλειστούς δρόμους και εργοτάξια, οι καταστηματάρχες προσκαλούν τους καταναλωτές να επισκεφθούν σήμερα την ιστορική εμπορική οδό της Λεμεσού, καθώς τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά μέχρι τις 21:00, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις, ενώ από το πρωί πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Την οδό Ανεξαρτησίας επισκέφθηκε το μεσημέρι και ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος σε δηλώσεις του μας ανέφερε πως η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην παράδοση της, οφείλεται σε κάποια προβλήματα που εντοπίστηκαν στο οδόστρωμα, το οποίο ο υπεύθυνος εργολάβος ανέλαβε να ανακατασκευάσει.

Σημείωσε πως οι σημερινές εκδηλώσεις, που οργανώνει η Κίνηση Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, θέλουν να τονίσουν τη σημασία που έχει το κέντρο της πόλης, όχι απλά σαν μια εμπορική αρτηρία, αλλά ως χώρος επικοινωνίας και κοινωνικής επαφής.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση του από τις αλλαγές που έχουν φέρει τα γενικότερα έργα ανάπλασης στην πόλη, τα οποία, όπως είπε, έχουν δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ΤΕΠΑΚ και τη διακίνηση πολλών φοιτητών στο ιστορικό κέντρο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης, Κρίστης Δημητρίου, δήλωσε πως η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για της μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κέντρου της Λεμεσού.

Παρά το μούδιασμα που παρουσιάζει η σημερινή αγορά στο κέντρο, λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την ελπίδα πως, με την παράδοση της οδού Ανεξαρτησίας αλλά και την αναμενόμενη, για τον Φεβρουάριο του 2013, ολοκλήρωση των έργων στο υπόλοιπο ιστορικό κέντρο, “ο Λεμεσιανός θα επανέλθει, γιατί είναι ένα αγαπημένο, ζεστό μέρος της πόλης με πολλά καταστήματα και καφετέριες”.

Είπε, τέλος, ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αναζωογονήσουν το κέντρο, ενώ οι εκδηλώσεις, ενόψει και της περιόδου των Χριστουγέννων, θα πυκνώσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ