ΗΠΑ: Στα 19 τα θύματα της επιδημίας μηνιγγίτιδας

 

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 15 θανάτους και 233 κρούσματα. Σε περίπου 14.000 ανθρώπους σε 23 Πολιτείες είναι πιθανό να έχουν χορηγηθεί μολυσμένες ενέσεις στεροειδών της εταιρείας New England Compounding Center που έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη. Η εταιρεία απέσυρε όλα τα τα σκευάσματά της και διέκοψε τη λειτουργία της.

Αυτά τα ενέσιμα σκευάσματα στεροειδών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης.

Η Πολιτεία του Τενεσί είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τη μηνιγγίτιδα, με 8 νεκρούς και 61 κρούσματα και δεύτερη η Πολιτεία του Μίσιγκαν με 3 νεκρούς και 48 κρούσματα.

Τρεις άνθρωποι που έλαβαν άλλα σκευάσματα της ίδιας εταιρίας μολύνθηκαν και αυτοί από την ίδια μορφή μηνιγγίτιδας που προκαλεί ένας μύκητας.

Γενικά, τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται σε μια με τέσσερις εβδομάδες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου, αλλά σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ύστερα από πολλούς μήνες.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια και μη μεταδοτική μόλυνση που ευθύνεται για φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του μυελού των οστών.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.