Πού κοιμάσαι να σου πω ποιος είσαι (pics)

Τα παιδικά υπνοδωμάτια αποτελούν τη ”ζώνη” μέσα στην οποία τα παιδιά ζουν τη δική τους πραγματικότητα, απομονώνονται, ενεργοποιούν τη φαντασία τους και διαμορφώνουν κομμάτι του χαρακτήρα τους.

Τα υπνοδωμάτια είναι ο πρώτος προσωπικός χώρος και αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια τον τρόπο που τα παιδιά μεγαλώνουν, αλλά και τις διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις μέσα στις οποίες αναπτύσσονται και εξελίσσουν την προσωπικότητά τους.

Το βιβλίο με τίτλο ”Where Children Sleep” επιχειρεί μέσα από τα πορτραίτα και τις φωτογραφίες παιδιών ανά τον κόσμο να ”αφηγηθεί” τις ανισότητες στον τρόπο ζωής τους και να δείξει τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία πραγματοποιούν το ξεκίνημά τους.

Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν μακριά από τα δωμάτιά τους, σε ένα ουδέτερο φόντο, για να διαφανεί με τον καλύτερο τρόπο πώς η ζωή τους έχει επηρεαστεί από το χώρο που μεγαλώνουν, σε μία διαρκή διαδικασία αλληλεπίδρασης της κοινωνικής ζωής και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της.

Τα πολιτιστικά στερεότυπα, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις και οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τόπο διαφαίνονται μέσα από τη διακόσμηση των δωματίων.

Λιτά ή υπερφορτωμένα, χαρούμενα ή σκοτεινά, εντός ή εκτός τεσσάρων τοίχων, πλούσια ή φτωχά, όλα δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο και σηματοδοτούν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας. 

Ιndira, 7 ετών, από το Νεπάλ:

Kaya, 4 ετών, από το Τόκιο:

Jasmine, 4 ετών, από Κεντάκι, Η.Π.Α.:

Άστεγο παιδί από τη Ρώμη, Ιταλία:

Dong, 9 ετών, από Κίνα:

Roathy, 8 ετών, από την Καμπότζη:

Tzvika, 10 ετών, από το Ισραήλ:

Lamine, 12 ετών, από τη Σενεγάλη:

Joey , 11 ετών, από Κεντάκι, Η.Π.Α:

Douha, 10 ετών, από την Παλαιστίνη:

Thais, 11 ετών, από την Βραζιλία:

Nantio. 15 ετών, από την Κένυα:

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.