Κ.Λαγκάρντ: “Δεν έχω προεδρικές φιλοδοξίες”

 

“Η προεδρική φιλοδοξία δεν είναι μια ασθένεια που με έχει χτυπήσει, σας διαβεβαιώνω”, είπε η Λαγκάρντ αστειευόμενη στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, απαντώντας σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη επιστροφή της στην πολιτική ζωή της χώρας της, κατά τη διάρκεια των προσεχών προεδρικών εκλογών.

Ο προκάτοχός της στο ΔΝΤ, ο σοσιαλιστής Ντομινίκ Στρος Καν, επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2012, προτού εμπλακεί στην υπόθεση με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Η πρώην Υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Σαρκοζί και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ  δήλωσε “πολύ συγκινημένη” από τη “συμπάθεια” του γαλλικού λαού, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θετική άποψη των Γάλλων για ενδεχόμενη εμπλοκή της στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας της.

“Δεν ήμουν ποτέ πολιτικός και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα”, δήλωσε η πρώην δικηγόρος που έγινε Υπουργός το 2005. Όταν έγινε η επισήμανση ότι η θητεία της ως επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία ξεκίνησε το 2011, θα ολοκληρωθεί το 2016, λίγο πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η Λαγκάρντ απλώς απάντησε “αλλά είναι ανανεώσιμη”.

Πηγή ΚΥΠΕ