Καύσιμο από θαλασσινό νερό

 

Η διαδικασία έγκειται στην εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα και στην παραγωγή αερίου υδρογόνου -τα δύο βασικά συστατικά του καυσίμου- από το νερό της θάλασσας. 

Μέσω μιας διαδικασίας που εκτελείται σε τέσσερα στάδια, τα συστατικά αυτά μετατρέπονται αρχικά σε υδρογονάνθρακες, οι οποίοι με τη σειρά τους γίνονται καύσιμο.

Σύμφωνα με το εργαστήριο, το κόστος του καυσίμου είναι της τάξης των τεσσάρων δολαρίων το γαλόνι (τέσσερα λίτρα), τιμή η οποία το καθιστά οικονομικά βιώσιμο. 

Το σημαντικότερο κίνητρο της έρευνας αυτής γύρω από εναλλακτικά καύσιμα από το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ασφαλώς γεωπολιτικό, καθώς αν οι επιστήμονες του ναυτικού πετύχουν τον στόχο τους, ο αμερικανικός στρατός θα είναι ικανός να αναλάβει δύσκολες μακρινές αποστολές, αδιαφορώντας για το υψηλό κόστος των καυσίμων.

Πηγή: newsbeast.gr


Διαβάστε επίσης για τη νέα συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων στο Υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα της Τρόικα. Ακόμα διαβάστε γιατί δημιούργησαν πανικό στην Αστυνομία εμπορευματοκιβώτια στο Δάλι.