Κάλεσμα Περδίκη για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες

 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων εξέφρασε δυσαρέσκεια, επειδή όπως ανέφερε, «ενώ έχουμε καταλήξει από καιρό ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του συντάγματος για να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στις υφιστάμενες νομοθεσίες προς εφαρμογή του πόθεν έσχες των πολιτειακών και των κρατικών αξιωματούχων, υπάρχει καθυστέρηση στην ψήφιση της τροποποίησης».

Κάλεσε επίσης τα κόμματα να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» αναφέροντας ότι η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που κατέχουν εξουσία ή την εκπροσωπούν λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Διευκρινίζοντας ότι δεν συμμερίζεται απόλυτα αυτή τη στροφή και  «πεισμώδη  νοοτροπία της κοινής γνώμης», ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των εσόδων και εξόδων των πολιτικών και των δημοσίων λειτουργών του κράτους, για αυτό και έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τροποποίηση του Συντάγματος.

Καταλήγοντας είπε πως η ευαισθησία της κοινής γνώμης αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για ταχεία προώθηση της τροποποίησης του Συντάγματος και εφαρμογή του πόθεν έσχες.