Καλόγερος το ‘σκασε με γυναίκα αφού πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας

 

Ένας φραγκισκανός καλόγερος εγκατέλειψε την ασκητική ζωή του και το έσκασε με μια γυναίκα, αφού προηγουμένως πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας στο Μπάσκα Βόντα της δυτικής Κροατίας.

Πέταξε τα ράσα του στον κάλαθο των αχρήστων, ντύθηκε πολίτης, πήρε το πολυτελές αυτοκίνητο του και την ερωμένη του και εξαφανίστηκε. Αφού πρώτα είχε ξεπουλήσει τα κτήματα της εκκλησίας στην οποία μόναζε.

Και δεν πρόκειται για Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.

Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε την Τρίτη τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες και ανέφεραν ότι ο μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε παίρνοντας μαζί του 9,8 εκατομμύρια κούνα (περίπου 1,7 εκ. δολάρια).

“Θέλουμε να σταματήσουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για το θέμα αυτό και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της φραγκισκανικής μονής του Πρεσβέτο”, αναφέρει η επισκοπή του Σπλιτ και της Μακάρσκα σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με την επισκοπή ο 34χρονος μοναχός Σίμε Νίματς (Sime Nimac), πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην εκκλησία και απέσυρε χρήματα από το λογαριασμό της, χωρίς να έχει πάρει έγκριση προηγουμένως. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της αγοραπωλησίας.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 34χρονος Νίματς το έσκασε πριν από δύο εβδομάδες με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα. Τον αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και η εκκλησία.

Για περισσότερες παράξενες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.