Καρλ Λάγκερφελντ: “Ο Ολάντ είναι ηλίθιος”

 

Απρόσμενο εχθρό στο πρόσωπο του διάσημου σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ βρήκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο σχεδιαστής τον κατηγόρησε πως “καταστρέφει τη γαλλική οικονομία”.

Αυτό διότι, λέει πάντα ο σχεδιαστής, ο κ. Ολάντ προώθησε την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας.

Επιπλέον δε δίστασε να τον καθυβρίσει χαρακτηρίζοντας τον “ηλίθιο”, σε συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της ισπανικής έκδοσης του γυναικείου περιοδικού Marie Claire.

Ο Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού του οίκου Σανέλ, συνέκρινε τον Ολάντ με τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο.

“Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο”.

να σημειωθεί πως η πελατεία του Channel είναι τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.

Επίσης όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η επίθεση Λάγκερφελντ δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Ακολουθεί ανάλογες πολλών Γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι και ενίστανται για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές.

Πρόκειται, είπε ο Λάγκερφελντ στο Μαρί Κλερ, για “καταστροφή”:

Ο Ολάντ “θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους”, και “ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις (. . .) οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου”. Ακόμα, υποστήριξε πως “πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη”.

Για περισσότερες ειδήσεις από την οικονομία διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.