Καρογιάν: Συνειδησιακό πρόβλημα με τη στήριξη Αναστασιάδη

 

Ο κ Καρογιάν που κλήθηκε να σχολιάσει τι προτίθεται να κάνει με τα στελέχη του ΔΗΚΟ που αντιδρούν στην επιλογή Νίκου Αναστασιάδη, επανέλαβε πως το Δημοκρατικό κόμμα πήρε τις αποφάσεις του.

Αυτός πιστεύω είναι ένας βασικός κανόνας που διέπει την λειτουργία όλων των κομμάτων και άρα έχω την αίσθηση ότι τα μέλη θα συστρατευτούν με τις αποφάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος για την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει, συνέχισε. Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε, πως οι στόχοι που έχει θέσει το ΔΗΚΟ δεν είναι στόχοι κομματικοί αλλά εθνικοί  και σημείωσε  πως αυτή την στιγμή δεν διακυβεύεται η ύπαρξη του Α ή το Β κόμματος, αλλά  διακυβεύεται η ύπαρξη της ίδιας της πατρίδας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος ανέφερε ακόμη πως τα στελέχη του ΔΗΚΟ έχουν επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος μας, αλλά ξέρουν να εκτιμούν τις προσπάθειες που καταβάλλει το κόμμα για να δημιουργήσει προϋποθέσεις  εθνικής συνεννόησης αλλά και συλλογικής δράσης. Ξέρουν πρόσθεσε να εκτιμούν τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΔΗΚΟ,  για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των κινδύνων που έχουμε μπροστά μας, αλλά και ταυτόχρονα και της δημιουργίας των απαραίτητων συνθηκών για την διαμόρφωση ενός σχεδίου σύντομης εξόδου από την σημερινή πολυεπίπεδη κρίση, πολιτική, οικονομική και θεσμική που μαστίζει τον τόπο μας, που διακυβεύει την προοπτική και το μέλλον.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο κ Καρογιάν είπε πως το κάθε στέλεχος, ο κάθε ένας που θεωρεί ότι εκφράζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα , οφείλει να σεβαστεί  τις αποφάσεις  αυτού του  κόμματος. Αν όχι πρόσθεσε , τότε ο καθένας μας έχει την δική του συνείδηση,  και αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνειδησιακό πρόβλημα οφείλουν να το πουν και να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

Κληθείς να σχολιάσει τη μη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για το περιεχόμενο του πακέτου των προτάσεων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως θα ήταν σωστό και πρέπον  τα πολιτικά κόμματα αφού κλήθηκαν έστω και αργοπορημένα να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους να ενημερωθούν. Δεν νομίζω πρόσθεσε, κανείς να έχει αμφιβολίες, ότι το ΔΗΚΟ κατέθεσε και τις προτάσεις και τις εισηγήσεις του και τις εναλλακτικές επιλογές που μπορεί να υπάρξουν με καθαρότητα αλλά και ταυτόχρονα έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας, αλλά και γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Επανέλαβε επίσης πως  ήταν σοφό και σωστό να ενημερωθούν τα κόμματα για να δούμε όπως είπε « τι είδους διαπραγματευτικές δυνατότητες επιπρόσθετες υπάρχουν,  για να στηρίξουμε εκείνα τα μέτρα, εκείνες τις πολιτικές, που από την μια θα αντιμετωπίζουν τα διαρθρωτικά προβλήματα του τόπου μας, θα δίνουν δυνατότητες και πνοές στην Κυπριακή οικονομία ,  θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιούν το βάρος  το οποίο θα πρέπει να επωμιστούν οι εργαζόμενοι και οι πιο αδύναμες ομάδες αυτού του λαού».

Ο κ. Καρογιάν που άρχισε τις επαφές με τα οργανωμένα σύνολα του Δημοκρατικού κόμματος επισκέφθηκε απόψε την Πάφο ενώ παρευρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε τις προοπτικές και τις δυνατότητες όπως ανέφερε, και το πώς  το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι πανέτοιμο μέχρι την ημέρα των Προεδρικών Εκλογών. Είπε ακόμη πως έχει συμβουλεύσει αυτούς που είχαν προδικάσει την λειψή συσπείρωση του Δημοκρατικού κόμματος να σπεύδουν βραδέως. Συμπλήρωσε τέλος πως αυτοί,  θα δουν το Δημοκρατικό κόμμα όπως πάντοτε να έχει ψηλή συσπείρωση, αλλά και θα υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει προς την κατεύθυνση εφαρμογής ενός προγράμματος εξόδου το συντομότερο δυνατό από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ