Καταγραφή 24Η: Πως στηρίζονται άποροι μαθητές στην Αραδίππου (vid)

Ο αριθμός των άπορων παιδιών ανέρχεται στα 45, παρότι η λίστα με τα άτομα αυτά είναι σε διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης των πιο πάνω περιπτώσεων.

Η πλειοψηφία των άπορων παιδιών ανήκουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου Αραδίππου και είναι Κύπριοι, ενώ ελάχιστα είναι τα παιδιά άλλης εθνικότητας τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.


Δημαρχος Αραδίππου 1 από 24hcomcy

Στις πιο πάνω περιπτώσεις , πιο έντονο είναι το φαινόμενο σε μονογονικές και πολύτεκνες οικογένειες για τις οποίες έχει φροντίσει ο Δήμος και ο Σύνδεσμος Γονέων να βοηθήσει οικονομικά.

Ωστόσο ο Δήμαρχος Αραδίππου κ.Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανέφερε στην κάμερα του 24h.com.cy ότι υπάρχουν παιδιά στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου, τα οποία «Δεν μπορούν να αγοράσουν το φαγητό τους το πρωί, δηλαδή ένα σάντουιτς και ένα χυμό». Από την άλλη, όμως κάνει λόγο για ένα διαχειρίσμο πρόβλημα, δηλώνοντας ότι «Οι εφημερίδες έγραψαν για νηστικά παιδιά.Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, είναι όμως παιδιά τα οποία δεν μπορούν να αγοράσουν τα φαγητό τους το πρωί».

O Συνδεσμός Γονέων έχει καθιερώσει καθημερινό συσσίτιο με διακριτικότητα στα σχολεία, για τα παιδιά τα οποία δεν έχουν την ευχέρεια να αγοράσουν το πρωινό τους γεύμα. 

Κάπου εδώ γεννιέται όμως το ερώτημα, πως αυτές οι οικογένειες μπορούν να βοηθηθούν και αν ο προϋπολογισμός του Δήμου ή του Συνδέσμου Γονέων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των άπορων οικογενειών. 

Ο κ.Ευαγγελίδης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Συνδέσμου Γονέων των σχολείων, να ενισχύσουν τις οικογένειες αυτές με κάθε τρόπο. «Ο Σύνδεσμος Γονέων διαθέτει ειδικό ταμείο για αυτά τα παιδιά. Φέτος έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών και τα λεφτά που διαθέτει ο Σ.Γ δεν μπορούν να αρκούν , οπότε εμείς ως δήμος , δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Ο Δήμος καλύπτει την διαφορά», τόνισε ο Δήμαρχος.


Δημαρχος Αραδίππου 2 από 24hcomcy

 

Θα αναρωτιέται κανείς όμως πως εξασφαλίζονται τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες των πιο πάνω οικογενειών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Αραδίππου  κ. Γιώργο Σάββα, «Γίνονται εκδηλώσεις, παραστάσεις και έρανοι, ώστε να μαζεύεται το ποσό. Επίσης οι συνδημότες προσφέρουν λεφτά αλλά και κάποιοι πολίτες προσφέρουν το εβδομαδιαίο ψώνισμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».


Πρόεδρος Σ.Γ Γυμνασίου Αραδίππου Γ.Σαββας από 24hcomcy

 


Πρόεδρος Σ.Γ Γυμνασίου Αραδίππου Γ.Σαββας 2 από 24hcomcy

 


Πρόεδρος Σ.Γ Γυμνασίου Αραδίππου Γ.Σαββας 4 από 24hcomcy

Ο Δήμαρχος Αραδίππου μιλώντας στην κάμερα του 24h, είπε ότι «Πάντα βρίσκεται ο τρόπος να καλυφθούν τα έξοδα». Ειδικά όταν το θέμα δημοσιοποιείται. Μάλιστα, μετά την δημοσιοποίηση «Ανταποκρίθηκε κόσμος και εκτός του Δήμου  και μαζεύτηκαν λεφτά για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός αυτός».  Πέρα από τον απλό κόσμο, ενδιαφέρθηκαν οργανισμοί οι οποίοι πρόσφεραν ένα ποσό το οποίο είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδα για όλο το χρόνο. 


Δημαρχος Αραδίππου 3 από 24hcomcy

 

Πέρσι τα Χριστούγεννα, όπως ανέφερε ο κ. Σάββας ξοδεύτηκαν  3.000 -3.500 ευρώ σε ρουχισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες των άπορων οικογενειών. 


Πρόεδρος Σ.Γ Γυμνασίου Αραδίππου Γ.Σαββας 3 από 24hcomcy

Φέτος έχει συμπληρωθεί το ποσό ώστε να βοηθηθούν όλες οι οικογένειες στην λίστα που το έχουν πραγματικά ανάγκη.


Πρόεδρος Σ.Γ Γυμνασίου Αραδίππου Γ.Σαββας 5 από 24hcomcy