Υπ. Εργασίας: Όλοι να στηρίξουν την Kυβέρνηση στο θέμα της τρόικας

 

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε λάβει μια σειρά από μέτρα σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε την απασχόληση και στη συζήτηση με  την τρόικα εκείνο που είναι για μας σημαντικό είναι ότι καταθέτουμε προτάσεις, οι οποίες προστατεύουν το σύστημα εργασιακών σχέσεων που έχουμε και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Πιστεύουμε, συνέχισε «ότι πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει όλες οι δυνάμεις, και οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις να στηρίξουν την Κυβέρνηση. Εχουμε δύσκολες αποφάσεις μπροστά μας να λάβουμε και εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση, σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας να υπονομευθούν ή να καταργηθούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Υπουργός είπε ότι «είναι γνωστό ότι από την πλευρά της τρόικας έχουν τεθεί εισηγήσεις σε σχέση με τον 13ο  στον Δημόσιο Τομέα, την ΑΤΑ και το συνταξιοδοτικό. Εμείς έχουμε καταθέσει τις αντιπροτάσεις μας, συζητούμε και νομίζω ότι είναι προτιμότερο και σωστότερο να περιμένουμε ισορροπημένες λύσεις, λύσεις που να είναι κοινωνικά ευαίσθητες και να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις κατακτήσεις αυτής της κοινωνίας» κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ