Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης συριακός όλμος έπληξε την τουρκική πόλη Ατσάκαλε. Ο όλμος κατέπεσε κοντά σε εργοστάσιο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της πόλης, όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι από συριακούς όλμους.

Η απάντηση του τουρκικού στρατού ήταν άμεση σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, καθώς και την Παρασκευή ένα βλήμα από το συριακό έδαφος έπληξε το χωριό Γιαγλιάνταγι, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

Η Άγκυρα προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια.

Δύο ημέρες μετά τη ρίψη ενός όλμου σε τουρκική πόλη από συριακό έδαφος που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τη Δαμασκό λέγοντας ότι το να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας του θα είναι “ένα μοιραίο λάθος”. Όπως έχει δηλώσει, η Άγκυρα δεν επιθυμεί πόλεμο με την Συρία, αλλά θα υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως η τουρκική Βουλή έδωσε το πράσινο φως για ανάπτυξη του τουρκικού στρατού πέραν της συροτουρκικής μεθορίου.

Πηγή: 24h.gr