Κλείνει η συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά

 

Πριν λίγο βγήκε από τη σύσκεψη ο Γιάννης Βρούτσης και δήλωσε ότι η συμφωνία με την τρόικα είναι πολύ κοντά. Μάλιστα φαίνεται ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από την τρόικα για το θέμα των εργασιακών.

“Με τον πρωθυπουργό και αρκετούς υπουργούς είχαμε συζητήσεις για τα μείζονα και εκκρεμή θέματα τα οποία απομένουν για την τελική συμφωνία, συμφωνία με την οποία είμαστε πάρα πολύ κοντά όπως γνωρίζετε. Για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων, αυτό που θέλω να σας πω, και να επιβεβαιώσω, ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά. Και θέλω να τονίσω ότι η συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση του κ. Κουβέλη και του κ. Βενιζέλου είναι πάρα πολύ σημαντική. Υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα και μένω εκεί. Η προσπάθεια συνεχίζεται, τα πράγματα είναι ανοιχτά”, επισήμανε.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει την έκθεση της, έτσι ώστε, στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ ευρώ.

Στην κυβέρνηση επιχειρούν να τρέξουν με όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα ώστε το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως και η χώρα να λάβει το ποσό – μαμούθ από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στην ίδια “Καθημερινή” ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής “συνιστούν θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει να τρέξουμε κόντρα στο χρόνο, για να προλάβουμε τις ημερομηνίες για τη δόση του Νοεμβρίου. Χρειάζεται συντονισμός όλης της κυβέρνησης για να προλάβουμε τον Νοέμβριο”.

Πηγή: 24h.gr