Κόντρα Συλικιώτη- «Κ» για δημοσίευμα με θέμα την ΚΡΕΤΥΚ

Το… χορό του διαλόγου άνοιξε η«Κ» με δημοσίευμά της σχετικά με την ΚΡΕΤΥΚ.

Αυτό είναι το δημοσίευμα για την ΚΡΕΤΥΚ:

 


Απάντηση από τον Νεοκλή Συλικιώτη:

Αναφέρει πως “ακόμη και αν υποθέσουμε ότι, όπως υπαινίσσεται το εν λόγω δημοσίευμα, εγώ είμαι ένας ερασιτέχνης πολιτικός που έχω συστήσει την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου προσβλέποντας στην οικειοποίηση του εθνικού μας πλούτου μέσα από τη μεταβίβαση είτε απευθείας σε εμένα είτε σε μέλη της οικογένειας μου μετοχών από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων”.

“Μήπως, υπονοεί το εν λόγω δημοσίευμα”, διερωτάται, πως “είναι το ίδιο ερασιτέχνες η ομάδα των δικηγόρων στην νομική υπηρεσία, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα εργάστηκαν για τη διαμόρφωση του καταστατικού και του ιδρυτικού εγγράφου της εταιρείας, αλλά και οι δύο από τους πλέον έγκριτους νομικούς που διαθέτουμε στην Κύπρο, στους οποίους απέστειλα προσχέδια των εγγράφων για παρατηρήσεις;”.

Πολύ φοβάμαι, καταλήγει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όταν κάποιοι δημοσιογράφοι χάσουν και τα τελευταία ίχνη επαγγελματισμού εκείνο που απομένει είναι ένα μνημείο ανυπέρβλητου δημοσιογραφικού ερασιτεχνισμού.

Και αυτή είναι η απάντηση της «Κ»:

Η “Καθημερινή” σε απάντηση της σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εμπορίου κ. Συλικιώτη που αφορά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τα άρθρα  «Με τρύπιο καταστατικό η εταιρεία αερίου» και  «Οικογενειακή επιχείρηση» η ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ. , αναφέρει ότι “λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στον κύριο Υπουργό ο οποίος αρκέστηκε σε ειρωνείες και ερωτηματικά αλλά επιμελώς αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματά μας”.

Τα ερωτήματα που θέτει η “Καθημερινή” είναι αν υπάρχει ή όχι στο ιδρυτικό και καταστατικό της εταιρείας υδρογονανθράκων Κύπρου διάταξη όπου προνοεί την μεταβίβαση του εθνικού μας πλούτου στη σύζυγο η στους συγγενείς του εκάστοτε υπουργού;

Άλλο ερώτημα, “είναι ή όχι μνημείο ανυπέρβλητου ερασιτεχνισμού η δημιουργία εταιρείας που να καλείται  να διαχειριστεί τον μοναδικό ίσως εθνικό μας πλούτο από ένα και μόνο μέλος της κυβέρνησης;”.

“Η διαχείριση του εθνικού μας πλούτου κύριε Υπουργέ δεν είναι ιδιωτική σας επιχείρηση όπου δύναστε να λειτουργάτε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε αλλά οφείλεται  να εξασφαλίζεται όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην είναι διάτρητες οι διαδικασίες. Ούτε εσείς ούτε και οι νομικοί σας εκπρόσωποι που επικαλείστε δεν είστε πάνω από τους νόμους , τον έλεγχο και την κριτική”, αναφέρεται στην απάντηση της “Καθημερινής”.

Τέλος λυπούμαστε, σημειώνεται, που αντί απαντήσεων στα σοβαρά ερωτήματα μας, καταφεύγετε σε ειρωνείες στην εφημερίδα μας που κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της και μόνον για την σοβαρότητά της.


Πηγή: ΚΥΠΕ