Κουβέλης: “Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα της τρόικας για τα εργασιακά”

 

Τρεις ώρες κράτησε η κρίσιμη σύσκεψη του Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

Μετά τις τελευταίες εξωφρενικές αξιώσεις δεν υπήρξε συμφωνία και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η τρόικα προβάλλει αξιώσεις που δεν έχουν σχέση με όσα αντιμετωπίζει η χώρα.

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας. O κ. Βρούτσης αφού ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους αποχώρησε, μεταβαίνοντας στο υπουργείο Εργασίας για να συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα έχουν φτάσει πια σε οριακό σημείο, με τους δανειστές να επιμένουν να ζητούν ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και  απολύσεις στο Δημόσιο.

Λίγο μετά τις 19:30 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του Χ. Σταϊκούρας, αποχώρησαν από τη σύσκεψη των αρχηγών και γύρισαν στο υπουργείο Οικονομικών, για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είπαν σε Στουρνάρα και Βρούτση, ότι πρέπει να πάρουμε τη δόση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση της τρόικας

“Ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά”, είπε αναφερόμενος στην τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος.

“Ζήτησα στη Σύνοδο Κορυφής να παρουσιαστεί το πραγματικό εθνικό ζήτημα της Ελλάδας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Μάλιστα τόνισε πως η καθυστέρηση της συζήτησης με τη τρόικα είναι σκόπιμη και δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την ευρωζώνη.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το πακέτο μέτρων που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι το τελευταίο.

“Χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη στα μέτρα, δεν βοηθούν άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά”, τόνισε και σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί η κοινωνία και η αγορά.

Οργή Κουβέλη για τη στάση της τρόικας

“Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να αξιώνει η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα, έχουν σχέση με αυτά που αξιώνει η τρόικα στα εργασιακά.

“Οι αξιώσεις της τρόικας, ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης. Πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο. Υπερβαίνουν εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να υπάρξουν για την εκταμίευση της δόσης και όλα εκείνα που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας” κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.